Spelregels pickleball De bal wordt onderhands geserveerd, startend aan de rechterzijde van het veld en wordt diagonaal gespeeld naar het tegenoverliggende servicevak. De ontvangende partij moet de bal eerst laten stuiten, voor ze hem terugwerpen, ook moet de serverende partij de bal eerst laten stuiten. Pas de derde bal mag ook in één keer, d.m.v. een volley geslagen worden (met stuit mag ook).


Punten kunnen alleen door de serverende partij worden gescoord. Je hebt een punt als de tegenstander er niet in slaagt een bal terug te slaan, de bal uit slaat, de geserveerde bal niet eerst laat stuiten, volleyt vanuit de non-volley-zone of zelf geraakt wordt door de bal. De game eindigt als een van de partijen elf punten heeft behaald met twee punten verschil. De non-volley-zone is 2.13m lang en is de zone waar de speler de bal altijd moet laten botsen om die naar de andere spelers te werpen. De non-volley-zone wordt ook wel eens de 'kitchen' genoemd.

Wanneer een partij een punt scoort, serveert dezelfde persoon door, maar dan vanaf de andere kant (links-rechts). Wanneer een speler het punt verliest serveert zijn medespeler vanaf de kant waar hij op dat moment staat. Als ook deze zijn service verliest gaat deze over naar de andere kant, waar de speler die rechts staat begint. Alleen aan het begin van de wedstrijd serveert maar 1 speler, waarna hij overgaat naar de andere kant.

De score werkt alsvolgt: 1-0-1 betekent serverende partij heeft 1 punt, andere nog geen en het is de eerste serveerder.
Score begrepen? Wat betekent dan 4-5-2? De serverende partij heeft 4 punten, de andere 5 en de tweede server van de 4 punten is aan de beurt.

Lees meer hier

Info

TEL: 0476 63 54 66
︎ ztc@hotmail.be

Facebook